Kezdők is könnyen elkészíthetik ezt a finom őszi süteményt, nem csak ringlóból, de almából és szilvából is megsüthetjük.
Hozzávalók:
- 370 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 tojás sárgája
- 1 citrom héja
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 250 g margarin
- 500 ml leturmixolt ringló
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- Fahéj
- 4 evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
A lisztet elkeverjük egy csomag sütőporral, két evőkanál Inka Sweettel és egy citrom héjával.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vanília aromát és a puhára olvasztott margarinnal tésztává gyúrjuk (szükség esetén adhatunk hozzá egy kevés lisztet), félretesszük pihenni.
A vaníliás pudingport egy kevés hideg vízzel csomómentesre elkeverjük. A leturmixolt ringlóhoz ízlés szerint fahéjat keverünk, édesítjük 2 evőkanál Inka Sweettel. Egy lábasban felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a pudingport és állandó keverés mellett besűrítjük.
A tészta kétharmadát kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 22 cm átmérőjű piteformát és öt percig elősütjük 180 fokos sütőben. Amikor a tészta kapott egy kis kérget, kivesszük és beleöntjük az elkészült ringló krémet. A maradék tésztából tetszőleges formákat szaggatunk, a krém tetejére helyezzük, majd további húsz percre visszatesszük a sütőbe.
Elkészítési idő/adag: 60 perc, 4 adag