Könnyű, gyors epres sütemény a meleg nyári napokra.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 4 csapott evőkanál liszt
- 4 evőkanál meleg víz
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
- 1 citrom héja
- 30 dkg eper
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
A tojásokat külön választjuk. A sárgáját habosra keverjük egy evőkanál Inka Sweettel, hozzáadjuk a vizet, citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjéből habot verünk és óvatosan hozzákeverjük.
Kivajazott 20 cm-es formában aranysárgára sütjük (villanysütő alsó-felső sütés 170 fok) 15-20 perc alatt. Az elkészült piskótát kihűtjük.
Az epret megmossuk és leturmixoljuk, hozzákeverünk egy evőkanál Inka Sweetet (ízlés szerint használhatunk több-kevesebb édesítőt). Egy lábasban felforrósítjuk, majd egy evőkanál vaníliás pudingport vízzel simára keverünk és besűrítjük vele az epret. A pudingportól kezdetben homályos lehet a színe, addig kevergetjük míg újra szép rózsaszín lesz.
Elsimítjuk a piskótán, szobahőmérsékletre hűtjük majd egy-két órára hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő/adag: 40 perc, 4 adag