Ha már itt a farsangi szezon, és ha már két hétig a konyha közelébe nem mentem, akkor most hajrá -hajrá be kell pótolnom a kimaradt időt 🙂 Elég komoly elvonási tüneteim voltak konyha nélkül az elmúlt két hétben, be kell valljam. Ezért íme most itt az eredmény. Puha, édes, gyorsan elkészíthető fánkocskák. Tényleg jó, és hihetetlen omlós 🙂
Adag: 2-4 fő
Ár: kb. 500 Ft
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 250 g rizsliszt
- 1 zacskó sütőpor
- 250 g laktózmentes túró
- 180 g laktózmentes joghurt (vagy tejföl, de akkor a rizslisztből 10 grammal kevesebb szükséges)
- 2 tojás
- 15 ml Inka Sweet Stevia Omega 4x édesítő (eredetileg 40 g cukorral készült) (egyéb édesítőszerek)
- kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojásokat jól kikeverjük az édesítővel, túróval és joghurttal, ezután hozzá adjuk a sütőport és a lisztet, majd akár kézi habverővel, akár gépivel jól kikeverjük a tésztát. Én hagytam picit pihenni, kb. 10 percet, addig felhevítettem a kókuszolajat. Két vizes kanál segítségével kiszaggattam a fánkokat és szépen kisütöttem őket. Megszórhatjuk a tetejüket Inka Sweet Steviával, adhatunk hozzá cukormentes gyümölcslekvárt, de önmagában is finom.
Gondtalan édes bűnbeesést kíván neked hozzá Virág Kata és az Inka Sweet csapata.
(Forrás cikk: Ízvilagom.blog.hu)