Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 50 dkg vaj
- vagy margarin
- 2 evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
- 2 tojás sárgája
- 1 citrom héja ( vagy narancs)
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só.
Elkészítés:
A lisztbe belekeverjük a sót, az Inka Sweetet, és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a vajat ( vagy margarint), és alaposan elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a citrom ( vagy narancs) héját, elkeverjük, majd a tojás sárgájával összeállítjuk a tésztát. Folpackba csomagolva 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Enyhén lisztezett deszkán kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. ( Gyorsan dolgozzunk vele, mert ha a tészta felmelegszik, akkor ragadni fog).
A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 180 fokon megsütjük. Tetszőleges formákat használhatunk a szaggatáshoz, cukormentes lekvárral ragasztjuk össze a kisült linzert!
Elkészítési idő: 30- 40 perc