Gyors és egyszerű sütemény a csokis ízek kedvelőinek, cukor és tejmentesen.
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 350 g tejföl
- 40 g + egy evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
- 4 dl növényi tej
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 100 g margarin
Elkészítés:
Először a pudingot készítjük el, egy kevés tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport, a maradék tejet egy evőkanál Inka Sweettel felforrósítjuk és elkeverjük benne a feloldott pudingport. Amikor a puding megfőtt, félretesszük hideg helyre.
A tészta száraz hozzávalóit (liszt, kakaó, szódabikarbóna, 40 g Inka Sweet) összekeverjük, majd egy külön tálban felverjük a tojást és hozzáadjuk a vanília aromát, tejfölt. Az egészet habverővel összekeverjük és egy kis tepsiben 180 fokon (villanysütő alsó-felső sütés) kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A kihűlt pudinghoz habverővel 100 g puha margarint keverünk, ízlés szerint adhatunk hozzá még csokidarabokat.
Az elkészült pudingos krémet a kihűlt tésztára simítjuk, két-három órára hűtőbe tesszük, hogy könnyen szeletelhető legyen.
Elkészítési idő/adag: 50 perc, 4-5 fő