Villámgyors mákos sütemény, mindössze pár összetevőből villámgyorsan elkészül.
Hozzávalók:
- 140 g darált mák
- 220 g finomliszt
- 1 púpozott teáskanál szódabikarbóna
- 1 púpozott kávéskanál sütőpor
- 50 g Inka Sweet Stevia Omega 4x
- 3 egész tojás
- 420 g tejföl
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 350 g magozott meggy
A száraz összetevőket (mákot, lisztet, Inka Sweetet, szódabikarbónát és sütőport) alaposan összekeverjük egy műanyag tálban. Egy külön tálban habosra keverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt, vanília aromát, citromlevet. A tojásos keveréket hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és egyenletesen elkeverjük, szükség szerint tehetünk még hozzá édesítőt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejére szórjuk a meggyet és 20-30 perc alatt (villanysütő alsó-felső sütés, 180 fok) készre sütjük. 20 perc után érdemes tűpróbával ellenőrizni.
Elkészítési idő/adag: 50 perc, 4-5 fő részére