• 0Shopping Cart
Inka Sweet Stevia
  • Rólunk
  • Az Inka Sweet Stevia
  • Webshop
  • Cégeknek
  • Blog
  • Kapcsolat
  • Menu Menu
  • Facebook
  • Instagram

VIRÁG KATA STEVIÁS RECEPTJEI

Extra mákos-rumos szelet steviával

Extra mákos-rumos szelet steviával

Ezt a sütit még az anyósom és apósom és az ő kicsi fiuk is megdicsérte. Hát kell ennél több a boldogsághoz? :)
Ezt az édességet is csak a meglévő alapanyagokból dobtam össze, amikor már szinte semmi nem volt itthon, és muszáj voltam valami sütit tálalni.
Ez a sütemény is az olcsó, gyors, finom és egyszerű kategóriába tartozik.

Adag: 2-4 fő
Elkészítési idő: kb. 75 perc

Hozzávalók piskótához:

  • 1 tojás
  • 20 g Inka Sweet Stevia Omega 4x (4 evőkanál cukor kerülhet bele édesítő helyett)
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg gluténmentes liszt (normál liszttel is helyettesíthető)
  • 3 evőkanál mák
  • 1 dl víz
  • 20 ml vanília kivonat
  • 0.5 dl fehér rum

Hozzávalók krémhez:

  • 200 g őrölt mák
  • 2 evőkanál rizsdara (hagyományos búzadarával is helyettesíthető)
  • 20 ml vanília kivonat
  • 20 dkg eper lekvár (soknak tűnhet de szükség lesz rá)
  • 0.5 dl fehér rum

Elkészítés:

Az elkészítést a krémmel kezdjük. A mákot keverjük össze a rizsdarával, a vanília kivonattal, majd adjuk hozzá a lekvárt is (kissé hígnak kell lennie) és lassú tűzön főzzük össze őket. Amikor már egy masszává összefőtt, keverjük hozzá a rumot és hagyjuk picit hűlni.

Eközben a piskótához verjük fel a tojás fehérjét pici sóval, majd egy másik tálba habosítsuk fel a tojás sárgáját az édesítővel vagy cukorral, keverjük hozzá a vanília kivonatot, a vizet és a rumot, majd kanalanként adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a mákot.

Ezután előmelegített sütőben süssük készre. Picit több időt vesz igénybe, mint a normál piskóta, de pusztán pár perccel hosszabb a sütési ideje az átlagosnál. Tűpróbával ellenőrizzük mikor készül el.

Miután a piskóta megsült, még melegen kanalazzuk rá a mákos krémet, simítsuk el és együtt toljuk még be a sütőbe és körülbelül 10 percig süssük még alacsony lángon. Ezután hagyjuk a tepsibe kihűlni, s csak azután szeleteljük.

Gondtalan édes bűnbeesést kíván neked hozzá Kókai Kata és az Inka Sweet csapata.

TUDTAD? Az Inka Sweet formula nem csak steviából áll, és nem is “csak” egy édesítőszer. Nem találsz hozzá hasonlót a boltok polcain. Hogy miért? Katt a zöld gombra és nézd meg a képeket…

KATA TOVÁBBI RECEPTJEI

Ha tetszett ez a recept, oszd meg másokkal is az alábbi gombok segítségével!
  • Megosztás Facebook
  • Megosztás Twitter
  • Megosztás Pinterest
  • Megosztás Telegram

Vásárold meg

Lájkolj minket

Inka Sweet Kft.

1032, Budapest, Szőlő u. 82. X/57.
Ezen a címén értékesítés nem történik!

Tel: +36 30 8455237
Email: info@inkasweet.eu

Hétfő-Péntek: 09:00 – 16:00

Adószám: 25569634-2-41
Cégjegyzékszám: 01 09 282785

AZ INKA SWEET STEVIA LÉNYEGE

Az IS Stevia egy új perui funkcionális szuper édesítőszer, amely nem csak édesít, hanem táplálja és tisztítja is a tested.

– cukorízű, nincs semmilyen mellékíze
– kalóriaszegény és szénhidrát-csökkentett
– Ihatod, eheted, sütheted, főzheted
– adalékmentes és 100%-ban természetes
– Prebiotikum van benne
– akár az orvos is felírhatná neked receptre…

Hasznos linkek

  • Általános Szerződési Feltételek »
  • Adatkezelési Tájékoztató »
  • Vásárolni akarok »
  • Kapcsolat »

bankkártyás fizetés

© Copyright - Inka Sweet Stevia Magyarország
  • Powered by Simplyadd
Scroll to top