Készült egy kis ebéd utáni nasi. Nem is annyira azért mert édességre vágytam, hanem inkább azért, hogy elüssem az időt, no és kell egy kis boldogsághormon ami feldob majd. Egyszerű nem drága és gyors finomság. Ráadásul minden mentes… kell ennél több? 🙂 Na ugye, hogy nem. Az alap bögrés muffin receptem, amit picit átalakítok mindig attól függően mi egyéb kerül még bele a sütibe.
Adag: 4-6 fő
Ár: kb. 800 Ft
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 2 bögre gluténmentes Mester süteményliszt
- 1 lapos evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x (korábban 1 bögre cukorral készült)
- 300 ml laktózmentes tej
- 110 ml kókuszolaj (korábban 125 ml olajjal készítettem)
- 1 db közepes szabad tartású tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 marék dió
- 3 marék aszalt áfonya
Elkészítés:
A hozzávalókat ennél a sütinél én nem szoktam nagyon bonyolítani. A dió és az áfonya kivételével a konyhai robotgép táljába tesszük és jól összekeverjük. Természetesen akár kézzel is kivitelezhető a folyamat. Ezután fakanállal belekeverjük a diót és az aszalt áfonyát, majd muffin kapszlikba töltjük a tésztát és előmelegített sütőben készre sütjük, nagyjából 30 perc alatt.
Én most nem sütőben sütöttem hanem van egy muffin sütő gépem, s abba töltöttem a tésztát és abban sütöttem ki a kis muffinokat, ezért lett majdnem téglalap alakú és nem a megszokott muffin formájú a sütim.
Gondtalan édes bűnbeesést kíván neked hozzá Virág Kata és az Inka Sweet csapata.
(Forrás cikk: Ízvilagom.blog.hu)