Olcsó, cukor- és tejmentes édesség a hétköznapokra kókuszimádóknak.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 4 evőkanál víz
- 2,5 evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x (édesítőszerek)
- Kb. 6 evőkanál kókuszreszelék
- 4 dl növényi tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 100 g margarin
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját egy evőkanál Inka Sweettel habosra keverjük, majd lassan hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet, a végén a kókuszreszeléket (amennyit kényelmesen felvesz).
A sárga masszához óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéből készült habot, egy kisebb (kb. 36×26 cm) tepsiben 170 fokon (villanysütő alsó-felső sütés) 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, félretesszük hűlni.
4 dl növényi tejből, egy/másfél evőkanál Inka Sweetből elkészítjük a vaníliás pudingot, amikor kihűlt, habverővel hozzákeverünk 100 g puhára olvasztott margarint, ízlés szerint még adhatunk hozzá édesítőt. A krémet egyenletesen eloszlatjuk a tészta tetején, kókuszreszelékkel, fehér csokival díszíthetjük.
Elkészítési idő/adag: 40 perc, 4-5 fő