Hagyományos egyszerű édesség, sokféle lekvárral készíthető, de csokiba is márthatjuk.
Hozzávalók:
- 300 g finomliszt
- 195 g puha margarin
- 33 g Inka Sweet Stevia Omega 4x
- 2 tojás sárgája + 1 a kenéshez
- 2 nagy evőkanál tejföl
- 1 nagy citrom héja
- 2 kávéskanál vanília aroma
- cukormentes lekvár
A lisztben elkeverjük a citrom héját és az Inka Sweetet. Hozzáadjuk a tojással elkevert vanília aromát, tejfölt, margarint, tojások sárgáját és összegyúrjuk a tésztát.
Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, tetszőleges formával kiszaggatjuk, a linzerek felének közepébe lyukat szaggatunk.
A linzer alsó felét sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, széleit tojás sárgájával megkenjük majd ráhelyezzünk a kilyukasztott felső felét. A mélyedésekbe lekvárt töltünk, majd előmelegített sütőben 170 fokon (villanysütő alsó-felső sütés) 15-20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő/adag: 50 perc, 38 db