Egyszerű, időtakarékos dzsem, mely a rövid főzési időnek köszönhetően megőrzi a gyümölcs friss ízét.
Hozzávalók:
- 1 kg friss, érett eper
- 1 csomag Dzsemfix
- 2-3 csapott evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
Az eper leveleit eltávolítjuk, alaposan megmossuk. A nagyobb szemeket ketté vágjuk, majd leturmixoljuk (Meghagyhatunk néhány eperdarabot egészben, hogy mutatósabb legyen a dzsem). Hozzáadunk ízlés szerint 2-3 csapott evőkanál Inka Sweetet, egy zacskó Dzsemfixet és alaposan elkeverjük.
Nagy lángon folyamatos keverés mellett addig főzzük míg forrni kezd, 1-2 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és alaposan megtisztított befőttes üvegekbe töltjük a dzsemet.
A befőttes üvegeket 5-10 percre fejjel lefelé fordítjuk. Az elkészült dzsemet száraz, hűvös helyen tároljuk.
Elkészítési idő: 30-40 perc