Pezsgőkrémes sütemény
Alapvetően nem rajongom a pezsgőért, de még kamaszként megszerettem a pezsgőkrémes croissant. Szilveszterkor mindig rengeteg pezsgő marad, így eldöntöttem, most kipróbálom sütikrémként- édes, savanykás és fanyar íz egyetlen krémben.
Hozzávalók:
230 g fehérliszt
12 g sütőpor
50 g Inka Sweet
1 citrom héja
4 egész tojás
100 ml tej (lehet növényi is)
8 evőkanál olívaolaj
3-4 teáskanál vanília aroma
3 dl félédes pezsgő
1/2 csomag tejszínes pudingpor
50 g puha margarin
1 evőkanál Inka Sweet
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, citromhéjat, 50 g Inka Sweetet.
Egy másik tálban a tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük az olívaolajat, tejet és vanília aromát.
A tojásos keverékbe adagoljuk a lisztes keveréket, elektromos habverővel csomómentes masszává keverjük.
29×20 cm-es kis tepsiben 180 fokon (elektromos sütő alsó-felső sütés) kb. 18 perc alatt készre sütjük (érdemes negyed óra után tűpróbával ellenőrizni).
2,5 dl pezsgőt egy lábasban felhevítünk, a maradék fél deci pezsgőben elkevert pudingporral sűrűre főzzük, félretesszük hűlni.
A puha margarint elektromos habverővel krémesre keverjük, kanalanként hozzáadjuk a pezsgős krémet. Egy evőkanál Inka Sweetet hozzáadunk (ízlés szerint akár több is mehet bele) és csomómentes krémmé keverjük.
A kihűlt süteményt megkenjük a krémmel, egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Elkészítési idő/adag: 50 perc, 6 főre