Villámgyorsan elkészül kevés hozzávalóból és még a gyúródeszkát sem kell elővenni. 🙂
Hozzávalók:
- 142 g liszt
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 12 g Inka Sweet Stevia Omega 4x
- fél tábla cukormentes csoki aprítva (vagy csoki cseppek)
- 110 g hígra olvasztott margarin
- 2 evőkanál víz
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
Egy műanyag tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: lisztet, szódabikarbónát, Inka Sweetet, az apróra darabolt csokit.
Egy tojást elkeverünk két evőkanál vízzel, egy teáskanál vanília aromával.
A margarint folyékonyra olvasztjuk (nálam 30-40 másodperc volt mikróban).
A lisztes keverékhez adjuk a tojást és a margarint, sűrű masszát keverünk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire nagyobb teáskanálnyi halmokat teszünk (hagyjunk 2-3 cm távolságot, mert a szódabikarbónától megkel).
190 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő/adag: 30 perc, 20-25 db