• 0Shopping Cart
Inka Sweet Stevia
  • Rólunk
  • Az Inka Sweet Stevia
  • Webshop
  • Cégeknek
  • Blog
  • Kapcsolat
  • Menu Menu
  • Facebook
  • Instagram

VIRÁG KATA STEVIÁS RECEPTJEI

Hajtogatott tepertős pogácsa glutén-laktózmentesen

Hajtogatott tepertős pogácsa glutén-laktózmentesen, steviával

Imádom a tepertős pogácsát. És ezer éve nem ettem egy igazi, finom, nagymamaféle tepertős pogit. Most viszont kaptam az alkalmon, hogy találtam egy cuki-édes nénikét a Bosnyák piacon, aki valami hihetetlenül finom tepertőt árul. Hirtelen, gyorsan vettem is tőle 30 dkg tepertőt, és igen nagy önuralomba került, hogy ne egyem meg mind még mielőtt felhasználom :) De sikerült! :) Ennek az önuralomnak az eredménye a mai pogi.

Adag: 4-6 fő
Elkészítési idő: kb. 3,5 óra

Hozzávalók:

  • 20 dkg Schar B mix
  • 25 dkg Nutrie Free kenyérliszt
  • 1 csapott teáskanál útifűmaghéj
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 65 g libazsír
  • 1 egész tojás
  • 1 csomag porélesztő
  • 5 ml Inka Sweet Stevia Omega 4x (vagy 1 teáskanál cukor)
  • 5 púpos evőkanál laktózmentes tejföl
  • 2,5 dl langyos laktózmentes tej
  • 30 dkg tepertő (ebből 20 dkg ledarálva, 10 dkg apróra vágva)

Elkészítés:

Egy nagyobb tálba szórjuk bele a tepertő kivételével a hozzávalókat, és a robotgép dagasztó karjának segítségével nagyjából 10 percig dagasszuk. Egy nagyon lágy, nagyon könnyű tésztát kell kapjunk. Ezután meleg helyen hagyjuk kelni minimum 1 de inkább 2 órán át.

Ha duplájára dagadt, egy rizsliszttel szórt szilikon lapon 3-4 cm vastagságú téglalap formára nyújtjuk, majd megkenjük a darált tepertővel és az alsó felső széleit behajtjuk középre, a két oldalát szintén és az egészet még egyszer félbe, egymásra hajtjuk és 30 percet hagyjuk pihenni.

Ezután ismét kinyújtjuk majd megszórjuk a maradék tepertő darabkákkal s ismét felhajtogatjuk és ismét hagyjuk pihenni 20-30 percig. Miután ismét jól megkelt, akkor kar vastagságúra nyújtjuk, bevagdossuk a tetejét és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk belőle a pogikat, amiknek a tetejét felvert tojással kenjük meg.

Zsírpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. negyed óra alatt készre sütjük.

Tipp: Ha pár nap után már szikkadtnak tűnne a pogi, csak locsoljuk meg egy pici tejjel, dugjuk be a sütőbe 10 percre, majd frissen fogyasszuk. Olyan mintha friss lenne.

Gondtalan édes bűnbeesést kíván neked hozzá Virág Kata és az Inka Sweet csapata.

(Forrás: izvilagom.blog.hu)

Ha tetszett ez a recept, oszd meg másokkal is az alábbi gombok segítségével!
  • Megosztás Facebook
  • Megosztás Twitter
  • Megosztás Pinterest
  • Megosztás Telegram

Inka Sweet Stevia OmegaEhhez a recepthez itt tudsz Inka Sweet Stevia Omega 4x-et venni »

Az IS Stevia egy új perui funkcionális szuper édesítőszer, amely: nem csak édesít, hanem táplálja és tisztítja is a tested, 4-szer édesebb a cukornál, nincs mellékíze, kalória- és szénhidrátszegény, 100%-ban természetes, azonnal oldódik hideg vízben is, nem csomósodik,  és teljesen hőstabil.

További stevia receptek »

További stevia receptek »

Vásárold meg

Lájkolj minket

Inka Sweet Kft.

1032, Budapest, Szőlő u. 82. X/57.
Ezen a címén értékesítés nem történik!

Tel: +36 30 8455237
Email: info@inkasweet.eu

Hétfő-Péntek: 09:00 – 16:00

Adószám: 25569634-2-41
Cégjegyzékszám: 01 09 282785

AZ INKA SWEET STEVIA LÉNYEGE

Az IS Stevia egy új perui funkcionális szuper édesítőszer, amely nem csak édesít, hanem táplálja és tisztítja is a tested.

– cukorízű, nincs semmilyen mellékíze
– kalóriaszegény és szénhidrát-csökkentett
– Ihatod, eheted, sütheted, főzheted
– adalékmentes és 100%-ban természetes
– Prebiotikum van benne
– akár az orvos is felírhatná neked receptre…

Hasznos linkek

  • Általános Szerződési Feltételek »
  • Adatkezelési Tájékoztató »
  • Vásárolni akarok »
  • Kapcsolat »

bankkártyás fizetés

© Copyright - Inka Sweet Stevia Magyarország
  • Powered by Simplyadd
Scroll to top