Lehet, hogy nem olyan habos-babos, színes-bines, mint más torták, de percek alatt elfogyott, mindenki imádta, amikor megkóstoltattam a munkahelyemen, és nem éreztek semmilyen mellékízt. Ráadásul nem csak finom, könnyű és egészséges is.
A répatorta hozzávalói:
- 30dkg liszt
- 1 csomag sütőpor ( én szódabikarbónát tettem bele 1 kiskanállal)
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 4 tojás
- 3 kiskanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
- 2,5 dl olaj
- 40 dkg sárgarépa lereszelve
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 citrom reszelt héja ( én narancshéjat használtam)
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sütőporral és a fahéjjal összedolgozzuk. A tojást az Inka Sweettel habosra keverjük, majd az olajat és a sárgarépát beleforgatjuk. A lisztes keveréket a tojásos keverékbe szórjuk, majd a dióval és a reszelt citromhéjjal összedolgozzuk! A masszát vajjal kikent tortaformába (26 cm- es) simítjuk és szép aranysárgára sütjük! Ízlés szerint díszítjük!