Könnyű tészta sok, ízlés szerint variálható feltéttel. Elkészítheted ebédre és baráti vacsorákra is! 🙂
Hozzávalók a tésztához:
- 370 g finomliszt
- 30 g kukoricaliszt
- 1 mokkáskanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
- 2 kávéskanál só
- 40 g friss élesztő
- 300 ml langyos víz
- 2 evőkanál zsiradék (olívaolajat vagy margarint is használhatunk)
Hozzávalók a feltéthez:
- 150 g sűrített paradicsom (végszükség esetén ketchup 🙂 )
- 200-250 g reszelt sajt
- 1 doboz csemege kukorica
- 100 g gépsonka
- ízlés szerint zöld fűszer
Elkészítés:
A lisztet egy nagy műanyag tálban összekeverjük, hozzáadjuk a sót és az Inka Sweetet.
Az élesztőt apróra morzsoljuk és hozzákeverjük a liszthez, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet míg a tészta összeáll, ha még ragad, adhatunk hozzá lisztet.
Meleg helyen letakarva 18 percig kelesztjük, majd lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk (ez az adag éppen egy gáztepsi méretű lesz), olajjal kikent tepsibe helyezzük.
Megkenjük sűrített paradicsommal (vagy használhatunk helyette ketchup-ot), ízlés szerint megszórhatjuk zöld fűszerrel (oregánót és bazsalikomot szoktam használni). Lefedjük gépsonka szeletekkel és megszórjuk kukoricával, majd a tetején egyenletesen eloszlatjuk a reszelt sajtot.
Villanysütőben (alsó-felső sütés funkció) a sütő középső polcán 15 percig sütjük, majd a sütő legfelső polcára téve grill funkción további 5 perc alatt rápirítjuk a sajtot.
A feltétet ízlés szerint variálhatjuk, tetejére többféle sajtot is tehetünk.
Elkészítési idő/adag: 60 perc, 4 fő