Gyors, könnyű étel a tésztarajongóknak, kevés összetevőből mindössze fél óra alatt elkészül.
Hozzávalók:
- 250 g spagetti
- 4 dl paradicsompüré (friss paradicsomból a legfinomabb)
- 1/4 hagyma
- 1-2 kanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
- ízlés szerint só (helyettesíthetjük ételízesítővel is)
- 1 teáskanál szárított oregánó
- fél mokkáskanál szárított bazsalikom (vagy 3-4 friss levél)
- egy csipet kakukkfű
- néhány friss rozmaringlevél
- étkezési keményítő
- reszelt sajt
Elkészítés:
Feltesszük a spagettit főzni, közben elkészítjük a szószt.
Egy hagyma negyedét apróra vágjuk, egy-két kanál olívaolajra dobjuk, fél percig kevergetjük, míg az olaj átveszi a hagyma illatát (nem kell üvegesre párolni).
Ráöntjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a zöld fűszereket, az Inka Sweetet és ízlés szerint megsózzuk.
Forrásig melegítjük, ekkor még egyszer megkóstoljuk, ha túl savas, adunk hozzá még egy kevés Inka Sweetet.
Kb. 40 ml vízben egy púpozott teáskanál keményítőt csomómentesen elkeverünk, majd folyamatos keverés mellet a paradicsomszószhoz adjuk. Ha sűrűbbre szeretnénk, adhatunk még hozzá vízben oldott keményítőt.
Forrón, reszelt sajttal tálaljuk.
Elkészítési idő/adag: 30 perc, 2 fő részére