Pálcás jégkrém
Tej és cukor nélkül is összedobható, egyszerű pálcás jégkrém- de akár tortakrémként is használhatod.
Hozzávalók:
3 dl cukormentes Hulala habalapanyag
2 érett banán (helyettesíthető eperrel, bogyós gyümölcsökkel)
120 g áfonya (helyettesíthető eperrel, bogyós gyümölcsökkel)
4 teáskanál vanília aroma
18-20 g Inka sweet
A banánt és az áfonyát pépesre turmixoljuk a vanília aromával.
A habalapanyagból kemény habot verünk, beleöntjük a gyümölcspépet, az Inka sweetet és egynemű masszává turmixoljuk (ha savanyú gyümölcsöt használunk, több édesítő is mehet bele).
Ízlés szerint dobálhatunk bele aszalt gyümölcsöt, csokidarabkát, magvakat.
Pálcás jégkrémformába töltjük és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Ha elkészült, a formát kivesszük a fagyasztóból, rövid ideig forró víz alá tesszük, majd óvatosan kihúzzuk a jégkrémet a formából.
Ha túl sokat készítettél -vagy éppen túl hideg van egy jégkrémhez, akár süteményeket is megtölthetsz ezzel a gyümölcsös krémmel!
Elkészítési idő/adag: 25 perc, 8 főre