Könnyű, viszonylag gyorsan elkészül, tetszés szerint ízesíthetjük: tölthető sütésálló lekvárral, vagy a bejglihez hasonlóan dióval, mákkal. Fémdobozban akár egy hétig is eláll.
Hozzávalók:
- 230 g liszt
- 150 g margarin
- 2 tojás sárgája (1 a tésztába+ egy a kenéshez)
- 25 ml tejföl
- 2 kávéskanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
- 1 citrom héja
- 1 kávéskanál vanília aroma
- Cukormentes meggylekvár (Bármilyen cukormentes lekvárt használhatunk, de ügyeljünk rá, hogy sütésálló legyen!)
Elkészítés:
A lisztben háromnegyedét egy műanyag tálba tesszük, elkeverjük benne a reszelt citrom héját és az Inka Sweetet.
Hozzáadjuk egy tojás sárgáját, a vanília aromát és a puhára olvasztott margarint.
Összegyúrjuk, fokozatosan hozzáadunk annyi lisztet, hogy a tészta összeálljon.
Gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, köröket szaggatunk, a közepébe egy kiskanál lekvárt teszünk majd félbehajtjuk és lenyomkodjuk a széleit.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét lekenjük tojás sárgájával.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Villanysütőben alsó-felső sütés funkció.)
Adag: 5 fő részére
Elkészítési idő: 50 perc