Gyors és finom diétás aprósütemény, tej nélkül is készülhet, még keleszteni sem kell. 🙂
Hozzávalók a tésztához:
- 380 g liszt (plusz a gyúráshoz)
- 1 evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
- 1 citrom héja
- 220 g margarin
- 100 ml tej (lehet növényi is)
- 12 g friss élesztő
- 4 tojás sárgája
Hozzávalók a krémhez:
- 5 tojás fehérje
- 2 nagy evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
- 100-120 g kókuszreszelék
A lisztben elkeverjük az Inka Sweetet, citromhéjat, vaníliaaromával elkevert tojás sárgáját. Hozzáadjuk az tejben feloldott élesztőt és a puha margarint, majd összekeverjük, egy ragacsos masszát kapunk.
Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, puha tésztát kapjunk. Az elkészült tésztát négyfelé választjuk, egyesével hosszúkás téglalapot gyúrunk belőle.
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd elkeverjük benne az Inka Sweetet és annyi kókuszreszeléket amennyit kényelmesen felvesz. Ügyeljünk rá, hogy a habot ne törjük össze!
Az elkészült krémet négyfelé osztjuk és megkenjük vele a kinyújtott tésztákat, végül mint egy bejglit feltekerjük (a hosszabbik felén, hogy hosszú, vékony rudakat kapjuk).
Ujjnyi vastagra szeleteljük, majd a csigákat sütőpapírral (vagy szilikonlappal) bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 170 fokon (villanysütő alsó-felső sütés funkció) addig sütjük, míg a kókusz elkezd aranybarna színt kapni (kb. 15 perc).
Elkészítési idő: 60 perc
Adag: 4 fő részére