A tészta hozzávalói:
- 55 dkg NutrieFree gluténmentes sütemény liszt
- 5 dkg útifűmaghéj
- 5 dl laktózmentes tej
- 1 csomag élesztő
- 1 tk só
- 30 dkg vaj
- 10 g adalékanyag mentes Inka Sweet Stevia Omega 4x ( az eredeti receptemben 50 g cukorral készítettem)
Hozzávalók a paprikás töltelékhez:
- 3 g Inka Sweet Stevia (az eredeti receptemben 4 evőkanál cukorral édesítettem)
- 2 evőkanál édes piros paprika
Hozzávalók a kakaós töltelékhez:
- 2 g Inka Sweet Stevia ( az eredeti receptemben 4 evőkanál cukorral édesítettem)
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A szoba hőmérsékletű vajat, két sütőpapír között 1 cm vastagságú téglalappá nyújtunk. A „kinyújtott” vajat visszarakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen.
A tejet langyosra melegítjük, majd kb. 1 deci tejhez hozzáadjuk a 10 g Inka Sweet Steviát és felfuttatjuk benne az élesztőt.
A lisztet, az útifűmaghéjat összekeverjük a maradék Inka Sweet Steviaval és a sóval. Beleöntjük a felfutott élesztőt, maradék tejet és kézzel vagy géppel szépen kidagasztjuk. A tésztából egy gömböt formázunk, és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.
Az egy óra letelte után, a tésztát kinyújtjuk, a közepére tesszük a vajat, majd a tészta széleit ráhajtjuk a vajra, hogy sehol ne lógjon ki, és újra kinyújtjuk. Összehajtjuk, és a hűtőbe tesszük. 1/2 óránként kinyújtjuk, s újra összehajtjuk a tésztát – összesen háromszor. A három hajtogatás után 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk a tésztát, és ketté választjuk, majd megszórjuk az egyiket a kakaóval a másikat a paprikával . A tészta szélénél 1 ujjnyi szabad felületet hagyjunk, amit utólag kicsit bekenünk vajjal és ezzel tapasztjuk össze a tekercs végét. Feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én szilikon sütőlapra) tesszük, és 1 órát kelesztjük szoba hőmérsékleten, majd 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Gondtalan édes bűnbeesést kíván neked hozzá Virág Kata és az Inka Sweet csapata.
(Forrás: Ízvilágom Blog)