• 0Shopping Cart
Inka Sweet Stevia
  • Rólunk
  • Az Inka Sweet Stevia
  • Webshop
  • Cégeknek
  • Blog
  • Kapcsolat
  • Menu Menu
  • Facebook
  • Instagram

VIRÁG KATA STEVIÁS RECEPTJEI

Paprikás és kakaós kalács Inka Sweet Steviával

A tészta hozzávalói:

  • 55 dkg NutrieFree gluténmentes sütemény liszt
  • 5 dkg útifűmaghéj
  • 5 dl laktózmentes tej
  • 1 csomag élesztő
  • 1 tk só
  • 30 dkg vaj
  • 10 g adalékanyag mentes Inka Sweet Stevia Omega 4x ( az eredeti receptemben 50 g cukorral készítettem)

Hozzávalók a paprikás töltelékhez:

  • 3 g Inka Sweet Stevia (az eredeti receptemben 4 evőkanál cukorral édesítettem)
  • 2 evőkanál édes piros paprika

Hozzávalók a kakaós töltelékhez:

  • 2 g Inka Sweet Stevia ( az eredeti receptemben 4 evőkanál cukorral édesítettem)
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A szoba hőmérsékletű vajat, két sütőpapír között 1 cm vastagságú téglalappá nyújtunk. A „kinyújtott” vajat visszarakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen.

A tejet langyosra melegítjük, majd kb. 1 deci tejhez hozzáadjuk a 10 g Inka Sweet Steviát és felfuttatjuk benne az élesztőt.

A lisztet, az útifűmaghéjat összekeverjük a maradék Inka Sweet Steviaval és a sóval. Beleöntjük a felfutott élesztőt, maradék tejet és kézzel vagy géppel szépen kidagasztjuk. A tésztából egy gömböt formázunk, és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük.

Az egy óra letelte után, a tésztát kinyújtjuk, a közepére tesszük a vajat, majd a tészta széleit ráhajtjuk a vajra, hogy sehol ne lógjon ki, és újra kinyújtjuk. Összehajtjuk, és a hűtőbe tesszük. 1/2 óránként kinyújtjuk, s újra összehajtjuk a tésztát – összesen háromszor. A három hajtogatás után 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk a tésztát, és ketté választjuk, majd megszórjuk az egyiket a kakaóval a másikat a paprikával . A tészta szélénél 1 ujjnyi szabad felületet hagyjunk, amit utólag kicsit bekenünk vajjal és ezzel tapasztjuk össze a tekercs végét. Feltekerjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én szilikon sütőlapra) tesszük, és 1 órát kelesztjük szoba hőmérsékleten, majd 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Gondtalan édes bűnbeesést kíván neked hozzá Virág Kata és az Inka Sweet csapata.

(Forrás: Ízvilágom Blog)

Ha tetszett ez a recept, oszd meg másokkal is az alábbi gombok segítségével!
  • Megosztás Facebook
  • Megosztás Twitter
  • Megosztás Pinterest
  • Megosztás Telegram

Inka Sweet Stevia OmegaEhhez a recepthez itt tudsz Inka Sweet Stevia Omega 4x-et venni »

Az IS Stevia egy új perui funkcionális szuper édesítőszer, amely: nem csak édesít, hanem táplálja és tisztítja is a tested, 4-szer édesebb a cukornál, nincs mellékíze, kalória- és szénhidrátszegény, 100%-ban természetes, azonnal oldódik hideg vízben is, nem csomósodik,  és teljesen hőstabil.

További stevia receptek »

Vásárold meg

Lájkolj minket

Inka Sweet Kft.

1032, Budapest, Szőlő u. 82. X/57.
Ezen a címén értékesítés nem történik!

Tel: +36 30 8455237
Email: info@inkasweet.eu

Hétfő-Péntek: 09:00 – 16:00

Adószám: 25569634-2-41
Cégjegyzékszám: 01 09 282785

AZ INKA SWEET STEVIA LÉNYEGE

Az IS Stevia egy új perui funkcionális szuper édesítőszer, amely nem csak édesít, hanem táplálja és tisztítja is a tested.

– cukorízű, nincs semmilyen mellékíze
– kalóriaszegény és szénhidrát-csökkentett
– Ihatod, eheted, sütheted, főzheted
– adalékmentes és 100%-ban természetes
– Prebiotikum van benne
– akár az orvos is felírhatná neked receptre…

Hasznos linkek

  • Általános Szerződési Feltételek »
  • Adatkezelési Tájékoztató »
  • Vásárolni akarok »
  • Kapcsolat »

bankkártyás fizetés

© Copyright - Inka Sweet Stevia Magyarország
  • Powered by Simplyadd
Scroll to top