Házi csoki, tej és cukormentesen
Annak idején nagymamám még vajból készítette, ma már számtalan alapanyag a rendelkezésünkre áll, akár negyed óra alatt összedobhatjuk a saját diétás csokinkat.
Hozzávalók:
105 g kókuszzsír
26 g holland kakaópor (készíthetjük zsírszegény kakaóval is)
18 g Inka Sweet
1 teáskanál vanília aroma
A kókuszzsírt vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk az édesítőszert, kakaóport és csomómentesre keverjük.
Belekeverjük a vanília aromát (helyettesíthetjük vaníliarúd kikapart magjával is).
Amikor már szép selymes állagú, műanyag vagy szilikon formába öntjük, én régi málnás dobozokat használtam.
Amíg meleg, beleszórhatunk ízlés szerint magokat, kókuszpelyhet vagy liofolizált gyümölcsöket. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a csoki megszilárduljon.
Könnyen olvad, ezért érdemes később is hűtőben tartani.
Elkészítési idő/adag: 15 perc, 3 fő részére