Nagy nyári kedvenc, egyszerű és gyorsan elkészíthető, ízlés szerint bármilyen gyümölcsből megfőzhetjük. Könnyű, kalóriaszegény, cukormentes változat. 🙂
Hozzávalók:
- 20 dkg meggy
- 2 közepes alma
- 3 közepes körte
- 2 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
- egy kis darab egész fahéj
- 6 db egész szegfűszeg
- 1,5 dl növényi tej
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az almát, körtét meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk, a meggyet kimagozzuk.
A gyümölcsöket egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a fűszereket (célszerű teatojásba tenni, így a főzés végén egyszerűen eltávolíthatjuk).
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a gyümölcsöket (kb 8 dl), hozzáadunk 2 teáskanál Inka sweetet és két teáskanálnyi citromlevet.
A gyümölcsöket puhára főzzük (forrás után néhány percig kell csak főzni), hozzáadjuk a növényi tejben elkevert pudingport.
Tovább főzzük 2-3 percig majd levesszük a tűzről és kihűtjük. Ennyi 🙂
Adag: 2-3 fő
Elkészítési idő: 30 perc