Egy nagymamától kaptam hosszú évekkel ezt a receptet, azóta csak így készítem (most már cukormentes változatban, növényi tejjel). Viszonylag gyorsan elkészül, desszertként és főételként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 300 g búzadara
- 420 ml tej (növényi tejet is használhatunk)
- 2 csapott evőkanál Inka Sweet Stevia Omega 4x
- 3 egész tojás
- 2 evőkanál mazsola (elhagyható)
- 1 teáskanál vanília aroma
- margarin a sütéshez
Elkészítés:
Egy műanyag tálba öntjük a tejet, elkeverjük benne a tojások sárgáját, két csapott evőkanál Inka Sweetet és a a vanília aromát. (Érdemes apránként a tejhez adagolni az Inka Sweetet, nekem 2 evőkanál az ideális, de lehet több/kevesebb, ízlés szerint.)
Beleöntjük a búzadarát és a mazsolát, majd az egészet összekeverjük.
40-50 percig letakarva állni hagyjuk, hogy a búzadara felszívja a tejet.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, óvatosan beleforgatjuk a búzadarás masszába.
Egy serpenyőbe margarint teszünk (kb. 25 grammot), amikor már forró, a masszát ráöntjük (érdemes egyszerre fél adagot a serpenyőbe önteni, így könnyebb lesz keverni).
Megvárjuk míg egy kis kérget kap, majd átfordítjuk. Ezután fakanál segítségével feldaraboljuk és aranyszínűre sütjük. Cukormentes lekvárral tálaljuk.
Adag: 4 fő részére
Elkészítési idő: 40-50 perc