Most is mint, minden karácsonykor elkészítem a Baileyst. Szeretem, szeretjük. Jó kortyolgatni hideg estéken, jó ajándékba adni, és jó vendég fogadó itókának. Az idén a különbség csak annyi volt, hogy nem csak glutén és laktózmentes de ráadásul cukormentes is lett a cucc. Ehhez is az Inka Sweet Steviat használtam.
Adag: 1,3 liter
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 2,5 dl gluténmentes habtejszín
- 1,5 dl fehér rum
- 4 dl feketekávé
- 2,5 dl laktózmentes tej
- 2,5 dl laktózmentes sűrített tej
- 15 ml Inka Sweet Stevia Omega 4x
- 1 kis üveg vanília aroma
Elkészítési idő:
A tejszínt, a tejet felforraljuk egy lábasban, majd félre tesszük kissé hűlni. Öntsük hozzá a vanília aromát, a feketekávét, a sűrített tejet és amikor már teljesen kihűlt, akkor a rumot.
Keverjük jól össze, töltsük üvegekbe, s tegyük hűtőbe. Azonnal is nagyon finom, de érdemes alkalom előtt egy – két nappal vagy akár egy héttel is elkészíteni, hogy az alkalomra tényleg minden íz összeérjen.
És bizony cukormentesen, mégis édesen is ugyanolyan finom, mint az amit fehér cukorral készítünk, Mondanám, hogy csak egészségesebb, de ez egy szeszes italnál elég furcsán hangozna 🙂
Gondtalan édes bűnbeesést kíván neked hozzá Virág Kata és az Inka Sweet csapata.
(Forrás: izvilagom.blog.hu)