Tudjunk meg többet a Reb A sztevia molekuláról, ami az Inka Sweet Stevia egyik összetevője.
Szeretnénk, ha tudnátok, miért is mondjuk mindig azt, hogy az Inka Sweet Stevia édesít, táplál és tisztít 😊
A Stevia-levél egy ősi fűszer- és gyógynövény. A növény legfontosabb alkotóelemei a szteviol glikozidok (stevioside). Számunkra a legfontosabb szteviol glikozid a Rebaudiozid A, mivel ellenben az egyéb szteviol glikozidokkal nincs kesernyés mellékíze, és ezért van az, hogy az Inka Sweet Stevia Omega 4x mellékízmentes.
Az Inkában 99%-os tisztaságú Rebaudozid A* van. Miatta, és persze a további 2 természetes és funkcionális összetevő miatt nincs az Inkának mellékíze.
A 2 további összetevő még abban is segít, hogy a 300-400-szor édesebb, külön erre a célra nemesített stevia fajtából kinyert 99%-os tisztaságú Reb A kivonat hétköznapi fogyasztásra is alkalmas legyen. Felhígítva az inulinnal és dextrózzal, amiknek szintén jótékony hatásai vannak az emberi szervezetre, adagolhatóvá válik. Erről a két alkotóelemről a következő blogunkban majd bővebben beszélünk.
Miért hívjuk funkcionálisnak a steviánkat? Mert természetes összetevői jótékony hatással vannak a szervezetre.
Ezen a héten a Reb A jótékony hatásairól beszélünk:
Serkenti az inzulin termelést, növeli a glükóztoleranciát, azaz lassan felszívódóvá teszi a formulában lévő dextrózt, ezért cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.
Figyelem! Ha Stevia 90 vagy 95% -os Stevioside-t lát a címkén, akkor ez nem azt jelenti, hogy jó minőségű vagy nincs keserűség és utóíz. A steviosidenak utóíze van, még akkor is, ha 99%-os tisztaságú. A Reb A az, ami kulcsfontosságú a formulában, mert nem rendelkezik utóízzel, és a cukorhoz hasonló édes ízű.
A klinikai vizsgálatok további bizonyítékot szolgáltatnak arról, hogy a tisztított Reb A-nak nincs hatása sem a vérnyomásra, sem a glükóz-homeosztázisra. Ezért az élelmiszeripari minőségű és a jó gyártási gyakorlatok szerint előállított Reb A biztonságos felhasználása az általános felhasználású, édesítőszerrel való használatra tervezett felhasználási körülmények között biztonságos.
*A stevia kivonat szűrési és tisztítási folyamata befolyásolja a minőséget, a jellemzőket, a koncentrációt és az ízt. A rebaudiozid A-t tovább szűrhetjük és 99%-ig tisztíthatjuk, ami az Inka Sweet Steviában is megtalálható.
További hasznos forrás: https://www.medicalnewstoday.com/articles/287251#What-are-the-risks?