Loading
  • 0Shopping Cart
Inka Sweet Stevia
  • Az Inka Sweet Steviáról
    • Mi az Inka Sweet Stevia?
    • Fogyasztóink mondták
    • Gyakran kérdezték
    • Mire használható?
    • Mitől más?
    • Hol lehet megvenni?
    • Stevia receptek
  • Webshop
  • Az Inka Sweet Sztori
  • Rólunk
    • Stevia érdekességek
    • A csapatunk
    • Partnereink
    • Kapcsolat
  • Blog
  • Menu
Stevia infók, hírek, érdekességek

Tudjuk helyesen adagolni a steviát?

Aki édesítés terén új lehetőségek után kutat, tény és való, hogy meg kell ismernie az új termék jellemzőit, hogy azt hogyan tudja felhasználni és kellemes édes ízt érjen el vele, mint ahogyan a cukorral tette.

Ez terméktől eltérhet, hiszen más mennyiséget kell felhasználni a mézből, az eritritből, stb. A stevia esetében ugyan ez a helyzet. Mondhatnánk, hogy meg kell tanulni a vele történő édesítést, ami rövid időn belül már csukott szemmel fog menni. Ahogyan már nálunk történik: a gyerekek engem kérnek meg a teájuk elkészítéséhez, hiszen, ahogy mondani szokták, „anya, te olyan finoman tudod megédesíteni a teát az Inkával!”.

Ha jól belegondolunk, a cukor adagolását is meg kellett tanulnunk valamikor, mert ha túl sokat használtunk fel belőle, akkor elég édesre sikerülhetett az az ital és képtelenség volt meginni. Miért lenne ez másképpen új termékek használatánál? Bármilyen cukorpótló mellett döntünk, szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy más mennyiségekkel kell játszadoznunk. De ha egy kicsit jobban belegondolunk: a só, chili, fűszerek, stb. esetében is, ha keveset vagy többet használunk fel a kelleténél, mondhatjuk azt, hogy: ez nem jó termék, nekem nem vált be. Valójában nincs baj a termékkel, csak nem tudtuk megfelelően felhasználni.

Cukorpótló alternatívák

Ha elhatároztuk magunkban, hogy leváltjuk a cukrot, és a stevia mellett döntünk, akkor nehogy elkövessük azt a hibát, hogy ugyan annyi mennyiséggel dolgozunk, mint ahogyan a cukorral tettük. Ha eddig 3 teáskanál cukorral ittuk a teát, akkor véletlenül se jusson az eszünkbe ezt a mennyiséget használni a steviából, mert akkor tényleg ihatatlan lesz tőle a teánk. Volt egy hasonló tapasztalatunk egy ismerősünkkel: mondta nekünk, hogy hát nem vált be neki az Inka Sweet Stevia. Kérdeztük: megtudhatnánk miért nem vált be? Ismerősünk: Hát annyira édes lett az italom, hogy nem tudtam meginni.

Stevia palánta

Általában a stevia 300-400szor édesebb, mint a cukor. Ilyen erős édességet nemigen tudnánk adagolni a mindennapokban, ezzel aztán tényleg meggyűlne vele a bajunk! De a forgalomban található steviák esetében nem ez a helyzet, hiszen a könnyű, napi fogyaszthatóság érdekében, fel vannak hígítva valamivel. Így 4-szeres erősségűek lesznek, vagyis 4-szer édesebbek a cukornál.

 

 

Az Inka Sweet Stevia adagolását szeretnénk kiemelni, nemcsak azért mert ezt a terméket forgalmazzuk, hanem mindennap ezt használjuk édesítésre és így ismerjük az adagolását és segíthetünk azoknak a fogyasztóknak, akik még nem barátkoztak meg a stevia kezelésével. De semmi baj! Az elején mi sem voltunk ezzel tisztában. Megtanultuk a felhasználását.

Szóval az Inka Sweet Stevia 4-szer, de sok esetben 5-ször édesebb a cukornál. Ezt azért mondjuk, mert vannak, akik elég kevés mennyiséget használnak fel belőle, mert nekik az a mennyiség a megfelelő. Ezért szoktuk javasolni, hogy az elején érdemes kevesebb mennyiséget használni, mert ha még nem elég édes a számukra, akkor tudnak még annyit hozzáadni, amivel a megfelelő édeset elérik. A sütéseknél is érdemes a megállapított cukormennyiség ötödét venni, mert tapasztalataink szerint bőven elég, de ha még édesebbre szeretnénk azt a sütit, akkor legközelebb lehet inkább a negyedét venni. De a használat során tudjuk ezt saját magunknak beállítani. És ne években gondolkozzunk, ez néhány alkalom után természetes lesz.

Itt egy példa:

  • Sütemények elkészítésénél, ha 50 dkg cukrot ír elő a recept, akkor Inka Sweet-ből (50 dkg : 5-el) 10 dkg szükséges, de lehet, hogy 12,5 dkg (50 dkg : 4-el). Ezért javasoljuk, hogy előbb kevesebbel próbálkozzunk. A családban párom anyukája nagyon sok süteményt készít (neki már a kisujjában van az adagolás) Volt egy süti, aminek a receptjében 2 evőkanál cukrot írt, de Ő egy mokkáskanál Inka Sweettet használt fel és tökéletes lett!
  • Nálunk, ha egy 3 dl bögrében teát vagy kávét készítünk, a mi esetünkben egy csapott fél teáskanál Inka szükséges, de a családban van, aki ennél még kevesebbel kéri.

Valójában mindent, de mindent vele készítünk, még a zöldborsó főzeléket, a majonézt, paradicsomos húsgombocot…….stb. Persze, mondhatnák nekünk, hogy túl elfogultak vagyunk a termékünkkel. Inkább azt mondanánk, hogy szeretjük, mert búcsút tudtunk inteni úgy a kristálycukornak, hogy természetes terméket használunk fel édesítésre és finom íze van, nem változtatja meg a megszokott ételek, italok ízét, mint ahogyan más cukorpótlok megtehetik.

Többször megcsináltuk a próbát:

Tortát vagy süteményt kínáltunk fel a vendégeknek, nem kommentelve, hogy mivel van édesítve. Zsupsz! A szeletek szépen elfogytak, többször kértek repetát belőle. Aztán a végén elmondtuk, hogy nem cukorral volt édesítve, hanem Inka Sweet Steviával. Mindenki meglepődve pislogott, mert semmi mellékíze nem volt. Inkább nagyon finom!

Volt olyan is, amikor kávét készítettünk és mondtuk ismerősünknek, hogy a termékünkkel édesítjük, és majd kóstolja meg. Miután ivott egy kortyot belőle, komoly fejjel kijelentette, hogy: jó, de Ő érez egy kis mellékízt. Ezt követően bejelentettük, hogy nem érezhetett semmilyen mellékízt, mert cukorral készítettük az italát.

Az itt látható étel-ital képek, az általunk, családunk által készített finomságok, melyek Inka Sweettel lettek megédesítve.

Mascarpone torta

Gyümölcs-zöldség turmix

 

Gyümölcs joghurt

Gyümölcs italok

 

 

Chia puding

Mák torta

 

 

 

 

 

 

 

 

Mascarpones áfonya torta

Túrós palacsinta – barack lekvár

Gyümölcs torta

Fahéjas alma torta

Almás pite

 

A stevia valóban az a cukorpótló, ami természetessége miatt a legjobb édesítőszer. Ki tudjuk jelenteni teljes nyugodtsággal, mert mielőtt mi is el kezdtük volna használni, kipróbáltunk előtte többféle alternatívát.

Többet olvashatsz róla itt:  www.inkasweetstevia.hu

 

 

 

január 14, 2020/by Deák Gábor
Bejegyzés megosztása
  • Megosztás Facebook
  • Megosztás Twitter
  • Megosztás Google+on
  • Megosztás Pinterest

BEVEZETŐ AKCIÓK MA

Lájkolj minket

AZ INKA SWEET STEVIA LÉNYEGE

Az IS Stevia egy új perui funkcionális szuper édesítőszer, amely nem csak édesít, hanem táplálja és tisztítja is a tested.

– 4-szer, 10-szer édesebb a cukornál
– cukorízű, nincs semmilyen mellékíze
– kalóriaszegény és szénhidrát-csökkentett
– Ihatod, eheted, sütheted, főzheted
– adalékmentes és 100%-ban természetes
– Prebiotikum és Ω3 is van benne
– akár az orvos is felírhatná neked receptre…

Legújabb értékelések

  • Inka Sweet Omega 4x Inka Sweet Stevia Omega 4x
    Értékelés: 5 / 5
    írta Ágcsi
  • Inka Sweet Omega 4x Inka Sweet Stevia Omega 4x
    Értékelés: 5 / 5
    írta Gyepes Gabojsza
  • Inka Sweet Omega 4x Inka Sweet Stevia Omega 4x
    Értékelés: 5 / 5
    írta Deák Géza

Hasznos linkek

  • Mi az az Inka Sweet Stevia? »
  • Vásárolni akarok »
  • Kérdésem van »
  • Írnék nektek »

bankkártyás fizetés

© Copyright - Inka Sweet Stevia Magyarország
  • Youtube
  • Facebook
  • Twitter
  • Gplus
  • Tumblr
  • Rss
  • Pinterest
  • Instagram
  • Adatkezelési Tájékoztató
  • ÁSZF
Scroll to top
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.Elfogadom