• 0Shopping Cart
Inka Sweet Stevia
  • Rólunk
  • Termékeinkről
  • Cégeknek
  • Webshop
  • Partnereink
  • Blog
  • Kapcsolat
  • Menu Menu
  • Instagram
Stevia infók, hírek, érdekességek

A cukor hatása a jótékony bélbaktériumokra

Már sokat olvashattunk arról, hogy a cukor fogyasztása nem segíti elő kellőképpen szervezetünk egészséges működését. Mondhatjuk azt, hogy több kárt is tud okozni.

Ezek közül megemlítenénk az egyik alapvető negatív hatását: a cukor elpusztítja azokat a jótékony bélbaktérium kolóniákat, melyek szükségesek a fehérje termelésben. Ez pedig nem jelent mást mint,  hogy megakadályozza a kívánt fogyást, de emellett szervezetünk működésében több rendellenességek is felléphetnek: romlik a vitaminok, ásványok, aminosavak, nyomelemek felszívódása és salaktalanítása, tehát a szervezet megtelik méreganyagokkal.

 

A jótékony bélbaktériumoknak fontos szerepük van, nemcsak a mentális, hanem a fizikai egészségben, hiszen a bélflóra egyensúlyának a felborulása teret engedhet a kórokozók elszaporodásának és bizonyos betegségek kialakulásának. Már ha csak, a manapság egyre jobban elterjedt ételintoleranciát vesszük figyelembe. Ez meg is szüntethető, ha jobban odafigyelünk arra, hogy mit viszünk be szervezetünkbe táplálkozásunk során. Ha helyreállítjuk a bélflóránkat, akkor sem szabad hátradőlni a székünkben, hiszen a jótékony bélbaktériumok élettartalma nem véges, ezért gondoskodnunk kell az állandó utánpótlásról.

Legtöbben elég mostohán bánnak a szervezetükkel: agyonterhelik emészthetetlen zsírokkal, sok-sok cukorral és nem adnak neki elegendő rostot, ami ezeknek a jótékony baktériumok táplálásához szükséges

Az inulin növényi rost serkenti a bélflórában lévő, az emésztéshez elengedhetetlenül szükséges baktériumok szaporodását mivel a növényi rost az, ami táplálékul szolgál számukra. Ezen mikroorganizmusok olyan a tápanyag lebontásához szükséges enzimeket állítanak elő az inulin rost feldolgozása során amelyek elengedhetetlenül fontosak a szervezet optimális működéséhez, mert a szervezetünk önmaga által előállított enzimek önmagukban még nem elegendő mennyiségben vannak jelen. Vagyis a bélflóra baktériumok fent leírt áldásos közreműködése nélkül az emésztés akadozik és nem kielégítő! Ez egy tipikus szimbiózis egymás között!

 

Az Inka Sweet Stevia fogyasztásával tápláljuk a jótékony bélbaktériumokat, hiszen a termékben található inulin rosttal, megadjuk nekik napi szinten a szükséges rostot, mellyel megtisztítják a bélfalat a letapadt méreganyagoktól, és eközben egy egészséges nyálkahártyát képezve rajta, amivel megvédik szervezetünket a kóros behatolóktól.
Összefoglalva, amennyiben a bélbaktériumok megfelelő tápanyagellátásban részesülnek, kellő számban szaporodnak, emésztési enzimeket állítanak elő nekünk és nagy számuk ezzel párhuzamosan gátolja a kártékony baktériumok elszaporodását, megtapadását.

 

Bejegyzés megosztása
  • Megosztás Facebook
  • Megosztás X
  • Megosztás Pinterest

Vásárold meg

Lájkolj minket

Inka Sweet Kft.

1037 Budapest Gölöncsér u. 40.
Ezen a címén értékesítés nem történik!

Tel: +36 30 8455237
Email: info@inkasweet.eu

Hétfő-Péntek: 09:00 – 16:00

Adószám: 25569634-2-41
Cégjegyzékszám: 01 09 282785

AZ INKA SWEET STEVIA LÉNYEGE

Az IS Stevia egy új funkcionális szuper édesítőszer, amely nem csak édesít, hanem táplálja és tisztítja is a tested.

– cukorízű, nincs semmilyen mellékíze
– kalóriaszegény és szénhidrát-csökkentett
– Ihatod, eheted, sütheted, főzheted
– adalékmentes és 100%-ban természetes
– Prebiotikum van benne
– akár az orvos is felírhatná neked receptre…

Hasznos linkek

  • Általános Szerződési Feltételek »
  • Adatkezelési Tájékoztató »
  • Vásárolni akarok »
  • Kapcsolat »

bankkártyás fizetés

© Copyright - Inka Sweet Stevia Magyarország
  • Powered by Simplyadd
Visszagörgetés a tetejére
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.Elfogadom