Hozzávalók:
- 100 g finomliszt
- 18 g Inka Sweet
- fél teáskanál sütőpor
- fél citrom héja
- fél tábla cukormentes csoki darabolva
-
1 teáskanál vanílis aroma
- 75 g margarin
- 1 tojás
A lisztben elkeverjük a sütőport, Inka sweetet és az apró darabokra vágott csokit (ízlés szerint lehet ét-, tej- vagy akár fehércsokoládé is). Elkeverjük benne fél citrom reszelt héját és összemorzsoljuk az egész tojással.
A margarint megolvasztjuk (ne legyen forró, mert felolvasztja a csokit), elkeverjük benne a vanília aromát, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Az egészet fakanál segítségével csomómentesen elkeverjük.
A masszából kisebb golyókat formázunk, sütőpapírral fedett tepsire helyezzük egymástól pár centire, egy kanál hátával lelapítjuk.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő/adag: 25 perc, 10 db